Karaağaç köyü Giresun Şebinkarahisar ilçesine bağlı Bayramköyü.Çırdak.Akbudak ve Suboyu köyleri arasına kurulmuş şirin ve güzel birköy dür,ayrıca köyümüzün altından kelkit vadisinin bir kolu akmaktadır yeşil ırmağın kolu olarakta söylenir. İsmini o yıllarda bölgede karaağaç ağacı cok olduğundan ismini bu ağaç tan aldığı söylenir günümüzde bu ağaç dan yok.sebebi 1980 lerde rusyada nükler santralden sızan kimyasalın karadeniz bölgesinde bir cok şeye zarar verdiği gibi bu ağaçların da neslini kuruttuğu söyleniyor karaağaç köyünün kuruluş tarihi ne tolarak bilinmesede araştımalarda 1700 lü yıllarda pegler,alaçat yukarı köy gibi bölgelerde yerleşim olmuş daha sonra şu anki bulunduğu yerde toplanılmış iki ayrı kabineden oluştugu bilinmekte Hun türkleri ile Kafkas türkleri.Hun türklerinin sivas tarafında geldiği hünülülerolduğu Kafkas türklerinin de Anna tarafında geldiği söyleniyor bu dönemde kabineler birbirinden kız alma verme evlilikler oluyor ve aileler coğalıyor cumhuriyetin tarihinin kuruluşundan sonra ailelere soy isimler veriliyor her aileler ayrı ayrı soy isim alıyor cok önemli bir detayla karşılaşıyoruz burada şuan ki köyümüzde soy ismi çatal ,yılmaz,karaman,kalkancı,kalkan,kılıç olanların Hun türklerinden geldiği abay,altun,çiftçi Kafkas türklerinden geldiği görülmektedir Karaağaç köyünün ilceye uzaklı 6 kmdir. Köyümüzün 2007 Türkiye Genel Nüfus sayımına göre nüfusu 262 kişi47 hanedir. Nüfusun büyük bir bölümü Ankara, ve İstanbul dayaşamaktadır.Köyde yaşayanların büyük çoğunluğu hayvancılık ve tarım ile uğraşmaktadır.Köyün arazisi kıraç ve engebelidir.
Karaağaçköyünün Önemli yerleri:Güğülük çakılı,körgöze,Dönbelek,Selep Pınarı,Çırdakdüzü,kızılbayır,çipillik,Sivriçiçi,çay tarlaları,hamam deresi,aluçlu,kızıl ağaçlık,değirmenler,çiflik,düztarlalar,Derindire,Yaycı deresi Bağ ve bahçeler,körğöze,inardı,seküler,ırmakboyu ve hasan ağa köprüsü Mezarlıklar önemli yöreleridir.
Köyümüzde yetişen ağaçlar:Kavak,söğüt,alıç,kızılağaç,karaağaç,sağızlık,pelıt,yılgın,çınar,kızambukvb.ağaç yetişmektedir.
Köyümüzde yetişen Meyve ve Sebzeler:Ceviz, Dut,Elma, Kayısı,Erik,Alıç,Üzüm,Vişne,Kiraz,şeftali,armut,Kuşburnu.Köyün başlıca geçim kaynağını Sulu ve kuru tarım alanlarında buğday, arpa, fig,yonca, tütün, nohut, fasulye, kavun, karpuz, salatalık,biber,domates,soğan,lahana,patates vb.sebzeler yetişmektedir.Aricilik yapan, Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştirenlerin sayısı Hızla artmaktadır. Köyümüzde Tüm taşınmazların kayda alındığı kadastro çalışmalarına Köyümüzde 1993 yılında yapılmıştır. Köyümüzünokuma yazma oranı hemen hemen %100 dir. Giysilerimiz yöreseldir.Köyümüzde suşebekesi bulunmaktadır. Ayrıca eskiden yapılmış çeşmeler köye hala su sağlamayadevam etmektedir.
kaynak:köy büyüklerinden ve resmi dairelerden alınmıştır bilgi paylaşmak ilave etmek isteğenlerin sitemiz sms tel aracılığı ile site yönetimine ulaşabilir.