Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği ve Şebinkarahisar Vakfı Başkanlarının organizasyonuyla düzenlenen toplantıda 60 köy dernek başkanıyla Şirvan Restaurantta bir araya geldi.
Geçtiğimiz günlerde Giresun Milletvekili Mehmet Geldi'nin artık ilçelere Fakülte kurmayacağız açıklamasıyla birlikte ayağa kalkan ve tepkilerini Sivas Cumhuriyet Üniversitesine bağlanalım” imza kampanyası başlatarak ortaya koyan Şebinkarahisar STK' larının tepkileri üzerine İstanbul'a gelen Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı dernek başkanlarına önemli açıklamalarda bulundu.
Sayın Yılancı toplantıda “Derneğimizin son divan toplantısında, Şebinkarahisar yüksek okulunun Giresun'dan ayrılarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlanalım diye bir imza kampanyası başlattığını basından öğrendik. Biz bunları sadece internet sitelerinden okuyup öğrendik. Daha öncesinde bu konuda ne dernek başkanımızla ne de vakıf başkanımızla herhangi bir istişaremiz olmadı. Öncelikle Şebinkarahisar adına böyle bir karar verirken Şebinkarahisar'ın bütün Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek, sadece derneğimizin, vakfımızın değil Şebinkarahisar'daki tüm Sivil Toplum Örgütlerinin, siyasi partilerin, o ilçedeki Belediye Başkanının ve oradaki idarecilerin de görüşü alınarak böyle bir harekete başlanabilirdi. Böyle olsaydı daha iyi olurdu” dedi.
Sivil Toplum Örgütlerimizin memleket meselesinde, Şebinkarahisar meselesinde bir araya gelerek seslerini daha güçlü bir şekilde çıkarmaları bizleri mutlu ediyor” diyen Şebinkarahisar Belediye Başkanı Sayın Yılancı, “Değerli arkadaşlar öncelikle bir durum tespiti yapmamız gerekiyor. 2006 yılında biz Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulunu Giresun Üniversitesine bağladığımızda gerek fiziki yapı, gerek binalar, gerekse öğrenci sayısı olarak neydi bu gün ne oldu? Öncelikle buna bakmamız lazım. Bazı çevreler tarafından biz geri gittik, gidelim Sivas Üniversitesine bağlanalım da bize fakülte versin deniyor. Hep böyle bir beklenti içerisindeyiz. 2006 yılı itibari ile Şebinkarahisar'da 2000 öğrencimiz var. Yine aynı tarihte Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulunda 18 bölümümüz vardı. Şu an geldiğimiz noktada 2700 öğrencimi Meslek Yüksek Okulumuzda, 390 öğrencimizde Fevzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda olmak üzere toplamda 3090 öğrencimiz var. Yani % 40 oranında öğrenci sayısında bir artış olmuş. Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu geri gitti diyen arkadaşlara sormak lazım, 3090'mı büyük 2000'mi büyük. 2006 yılında sadece bir tane bina vardı. Daha sonra iki bina daha yapıldı. Bu binaların yapılmasında STK'larımızın, iş adamlarımızın, İstanbul'daki Belediyelerimizin, Şebinkarahisar Belediyesinin, Şebinkarahisar Kaymakamlığının, İlçe Özel İdaresinin, İl genel meclis üyelerimizin ve adını şu anda hatırlayamadığım birçok kişi ve kurumun çok büyük katkıları oldu. Buraya katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Daha sonra Milli Piyango yurdu yapıldı, çevre düzenlemeleri yapıldı, spor tesisleri yapıldı, yine kafe'lerimiz, ilçe kaymakamlığımızca özel idare tarafından park alanı ve anfi tiyatro yapıldı” dedi. Daha önceki dönemlerde Fakülte talepleri ile ilgili sürecide anlatan Sayın Yılancı sözlerine şöyle devam etti. “Biliyorsunuz daha önceki dönemde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve daha sonra Yer Bilimleri Fakültesi kurulması konusunda, dernek başkanımız ve vakıf başkanımız bir önceki rektör Prof. Dr. Yılmaz Can'ı makamında ziyaret ettiler. Bizde kaymakamımız ile birlikte, oradaki öğretim üyeleriyle Sivil Toplum Örgütler ile hangi fakülte olursa hem bölgenin kalkınmasına faydası olur hem de YÖK'den geçmesi konusunda elimiz daha güçlü olur dedik. Bu çalışmaların neticesinde Yer Bilimleri Fakültesi kurulması ile ilgili Senatodan karar çıktı. Bu karar YÖK'e gitti ama oradan olumsuz olarak geri geldi. O süreç sonuna kadar başta grup başkan vekilimiz olmak üzere takip edildi” dedi.
Uzun süren belirsizlikten sonra yeni Rektör atanmasına da değinen Sayın Yılancı şöyle devam etti. “Biliyorsunuz Çarşamba günü Üniversitemize yeni rektör ataması yapıldı. Prof.Dr. Aygün Attar. Kendisi Şebinkarahisar ve bölgeyi iyi tanıyan çok değerli bir hocamız. İnşallah onun da katkılarıyla Üniversite Senatosun dan yeni bir karar alarak YÖK'e göndereceğiz ve bunun hep beraber takipçisi olacağız. Yine geçtiğimiz günlerde Giresun Milletvekilimiz Mehmet Geldi'nin bir söyleminden dolayı derneğimizin ve vakfımızın diğer STK'larımızın bir tepkisi olmuş olabilir. Belki ilçelerde Fakülde kurmayı düşünmüyor olabilirler ama Şebinkarahisar olarak farklıyız. Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulunun 400 dönüm arazisi var. Bizim Giresun Üniversitesinden daha büyük bir yerleşim alanımız var. Bütün binalarımızı yapmışız, alt yapımız hazır, bir fakülte bizim anamızın ak sütü gibi bize helal. Biz bunu böyle biliyoruz, Nurettin Bey'de böyle biliyor. Biz bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Ama bu mücadeleyi verirken kavgadan uzak birbirimizi kırmadan dökmeden götürmemiz lazım. Hepimizin farklı siyasi görüşü olabilir ama konu Şebinkarahisar olunca hepimiz tek yumruk olabiliriz.
Sivas Üniversitesi Rektörü'nün Şebinkarahisar ziyaretine de değinen Sayın Yılancı sözlerini şöyle sürdürdü. “Siz Sivas'a bağlanmayı istiyorsunuz ama Sivas Üniversitesi Rektörü Giresun'dan gelirken Şebinkarahisar'da durdu. Bizler de kendilerini misafir ettik ve kendileri ile biraz sohbet etme imkanı da bulduk. Kendisinin aynen ifade ettiği şu. Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu'nu Sivas ve Ülkemizde model alınması gereken bir yer olarak düşünüyoruz. Gerçekten çok hızlı bir şekilde büyüyen bir yer. Aynı dönemde kurulan Zara Meslek Yüksekokulu'nun şu anda 600 öğrencisi var. Bizim ise 3000 öğrencimiz var. Sivas'ın hiçbir ilçesinde fakülte yok. Oysa biz burada ciddi bir yol almışız belli bir yerlere gelmişiz. Gelin bu mücadelemizde hep birlikte olalım. Gerekirse Ankara'ya gidelim, Sayın Nurettin Bey'den STK'lar olarak randevu alalım. Gerekirse Milli Eğitim Bakanımızdan Randevu alalım. Bu hareketimizi bu şekilde sürdürelim.
-Dernek Başkanımız Recep Altun Yönetim kurulu Üyemiz H.Ömer Kılıç ve üyelerimizden Ekrem Çiftci katılanlar arasında idi.